Over Sneltekenaar Christel

Als kind zat ik altijd te tekenen. Mijn moeder stuurde me af en toe naar buiten omdat ik nog zo wit zag in augustus terwijl iedereen in het gezin al een gezonde zomerkleur had. Ik zat altijd maar binnen, want tekenen deed ik liever dan knikkeren.

STRAATTEKENAAR
Op het Rembrandtplein in Amsterdam ben ik ooit begonnen als straattekenaar. Voor 5 gulden konden voorbijgangers een karikatuur laten maken. Een tijd van veel oefenen en leren. Over mijn eerste karikatuur tekening deed ik 3 kwartier!! Tegenwoordig 3 minuten! Ook in Parijs heb ik gewerkt en heel veel geleerd van andere karikaturisten en sneltekenaars. Als sneltekenaar/karikaturist op straat heb ik door weer en wind de nodige ervaring opgedaan en intussen heb ik al heel wat mensen blij mogen maken met een karakterschets van mijn hand.

KUNSTACADEMIE
Op de Wackers academie in Amsterdam heb ik de kunst van het realistische portretschilderen geleerd en neem deze
technieken ook mee in mijn karikaturen. Zo heb ik een eigen stijl ontwikkeld.
Vooral bij het tekenen van “karikatuur vanaf foto” heb ik daar enorm profijt van.

IDOLEN
Bij Tom Richmond, een van mijn idolen, heb ik een ontzettende leuke workshop karikatuurtekenen gevolgd. Hij is de tekenaar van MAD Magazine en van zijn stijl van tekenen ben ik een groot fan. Strip en cartoontekenaar Dick Bruynensteyn kwam ooit eens langs om zijn visie over het karikatuur tekenen uit te leggen tijdens een tekenaars conventie. Ook daar heb ik het een en ander van geleerd.
Natuurlijk wil ik dan op de foto met deze geweldige tekenaars.
Met Tika van Tita Tovernaar die me uitnodigde om in haar paleis te komen tekenen, wilde ik ook graag op de foto, maar dat was meer omdat dat leuk was voor mijn kleinkinderen.

BIERVILTJES
Dat is ooit eens ontstaan toen ik me verveelde en iedereen die aan de bar zat, aan het natekenen was op een bierviltje. Dat werd zo leuk ontvangen dat ik besloot dit aan te bieden op mijn website. Dat werd een groot succes en inmiddels bieden vele collegae ook het tekenen op bierviltjes aan. Ik ben er reuze trots op dat ik toch de grondlegger ben deze vorm van entertainment.

Tom Richmond
Dick Bruynenstyn
Met Tika (Tita Tovenaar)